Ce spun participanții de la cursuri
Cristina Geană – Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală
Am participat la acest curs în 2017, la București. Deși lucram de ceva vreme cu copiii speciali, anumite aspecte legate de terapia ABA mi le-am lămurit numai în urma participării la curs. Am primit informații pe care nu le-am găsit nici in cărți, nici pe internet. Am profitat cât am putut de posibilitatea de a participa efectiv la orele de terapie din cadrul Asociației AITA, lucru care m-a ajutat în primul rând să mă relaxez în interacțiunea cu copiii, astfel că am devenit mai satisfacută, iar terapia curge mai natural, copiii au devenit mai fericiți și mai receptivi, iar eu m-am convins că am ales profesia care mi se potrivește.
Cu ce am rămas: m-am familiarizat cu termeni de specialitate, am înțeles că învățăm la fel de bine și la masuță și pe covor, am căpătat curajul de a lucra cu copiii și în grup (lucru indispensabil pentru integrarea cu succes în grădiniță), am “furat” idei de exerciții, am învățat să fac oportunități de învățare din orice acțiune a copilului, am învățat ce programe să fac cu un copil de la început și până la integrarea lui în grădiniță/școală etc.
Recomand cu încredere acest curs atât celor care doresc să se inițieze în terapia ABA, cât și celor care lucrează deja cu copiii speciali.
Ioana Alexandra – Presedinte Asociația Autism Helping Hands, Petroșani
Am urmat unul din cursurile doamnei Gavankar în iarna lui 2018-2019 la Hunedoara. Pe tot parcursul cursului a fost o atmosferă destinsă datorită modului de predare și exercițiilor din cadrul cursului. Structura cursului a oferit suficient timp pentru a primi informația transmisă în mod eficient și a discuta diverse situații, dificultăți din viața de zi cu zi a participanților. Am învățat multe lucruri noi în cadrul cursului dar cel mai mult m-a ajutat să înțeleg că o problemă arată diferit în funcție de unghiul din care e privită (unghiuri multe = soluții multe). Daniela este genul de lector pe care nu te mai saturi să îl asculți, vorbește cu căldură și dăruire, iar asta contează foarte mult. Chiar aș putea să o ascult cu orele fără să mă satur!
Olga Mihalache – Părinte
Am participat la cursurile Danielei în 2017 și de fiecare dată am avut parte de o experiență plăcută. M-am întâlnit acolo cu oameni deosebiți, am auzit povești impresionante. Daniela a dat dovadă de profesionalism, respect și înțelegere. Ca părinte recomand aceste cursuri mai ales părinților care sunt la început de drum și caută răspunsuri. Datorită cursurilor am învățat multe despre TSA.
Recomand cu drag cursurile Danielei!
Olga
Psiholog clinician Roxana Clinciu – Președinte Asociația: Uite cum cresc
Am fost la cursurile Danei de mai multe ori, atât la București cât și la Brașov, și de fiecare dată am învățat ceva nou, am revăzut unele informații dintr-o nouă perspectivă, s-au creat noi legături între ele. Ce îmi place cel mai mult este perspectiva holistă pe care Dana o are în abordarea terapiei, faptul că este deschisă diferitelor abordări, că mereu caută să vadă potențialul pe care îl are fiecare copil, cum poate ajuta întreaga familie să facă față provocărilor pe care le aduce un diagnostic neașteptat. Terapia nu este doar despre copil, ci este despre întreaga familie. De aceea, sugestiile ei de concentrare nu doar asupra abilităților academice ci și asupra celor ce țin de funcționarea firească a familiei le consider de mare folos atât pentru specialiști, cât și pentru familii. Recomand cursurile Danei, atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență în terapia copiilor cu autism!
Cu drag, Roxana Clinciu, psiholog clinician, Președinte Asociația: Uite cum cresc
Mara Bulai – Psiholog
Am participat la cursul Tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist, în Iași, septembrie- decembrie 2018. Psih. Daniela a reușit să transforme atmosfera oarecum distantă de la început într-una placută și prietenoasă încă de la primul modul. Deși citisem cărți despre ABA, modul de prezentare și organizare a cursului mi-au sistematizat și reîmprospătat informațiile pe care le aveam și mi-au completat cunoștințele. M-am înscris la curs, inițial, pentru modulul de comunicare și limbaj însă am fost bucuroasă, la final, că am participat la toate modulele. Cursul a fost bine structurat, accesibil și cu informații de bază în ABA. Daniela, o fire veselă și deschisă, cu multa experiență a îmbinat partea teoretică cu activitățile de grup și aplicații practice. A venit cu expemple și modalități de intervenție pentru fiecare problemă ridicată de către cursante, a răspuns la întrebări și a încurajat schimbul de experiență dintre noi. Au participat la curs atât persoane cu experiență de lucru în ABA, persoane care au luat un prim contact cu terapia comportamentală și mămici de copii cu autism.
După acest curs am plecat cu dorința de a pune în practică cât mai multe din ceea ce am învățat, nu doar pe partea de comunicare și limbaj ci și generalizarea comportamentelor, joc, autonomie personală. Participarea la acest curs m-a ajutat să-mi completez cunoșțiintele despre autism și tehnicile de lucru în terapia ABA și m-a pus în contact și cu alți terapeuți, lucru foarte important pentru mine.
Alexandra Ababi – Psiholog clinician specialist autonom și psihoterapeut
În decursul dezvoltării mele profesionale am participat la multe cursuri de formare continuă, fiecare având specificul propriu. Însă într-o frumoasă zi din luna Februarie a anului 2018, am avut plăcerea și deosebita onoare sa încep cursul “Tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist”, care a fost cu totul diferit față de cursurile la care eu am participat până atunci, deoarece teoria a fost suținută și cu parte practică încă de la primele ore ale începerii cursului.
Oameni deschiși, profesioniști și cu dorința de ai învăța pe cei prezenți acolo, că nimic nu este imposibil când există voință, perseverență, încredere și răbdare.
Încă după prima parte a primului modul al acestui curs, am primit o certificare că tot ceea ce voi învăța la curs o sa îmi fie cu folos în munca mea cu copiii cu autism și cu alte dizabilități, spun acest lucru pentru că a fost un curs foarte bine structurat cu indicții clare atât teoretice cât și practice.
Am reușit încă de la primul modul, la întoarcere la jobul meu să îi învăț pe părinții copiilor cu care lucrez ce înseamnă importanța unei structurări clare atunci când lucrezi cu un copil cu autism. De un real folos mi-a fost și modalitatea de implementare a programului de toaletă în cazul unui copil cu autism, program de care eu auzisem înaintea cursului, dar datorită participării la curs am reușit să îl implementez în cadrul ședintelor în mod corect și ușor.
Toate informațiile primite odată cu participarea la acest curs pot să spun că mi-au folosit și în viața de zi cu zi deoarece cursul nu îți oferă doar date importante în ceea ce privește dezvoltarea unui copil cu autism ci te ajută să descoperi, să implementezi în propria viață modalități de a te dezvolta armonios ca profesionist.
În prezent aplic tot ceea ce am învățat la acest curs de formare continua, de aceea multumesc pentru ceea ce am învățat și pentru răbdarea, dăruirea și profesionalismul cu care a fost susținut cursul de doamna Daniela (Martinescu) Gavankar. Recomand acest curs susținut de doamna psiholog Daniela (Martinescu) Gavankar, cu toata încrederea și deschiderea atât specialiștilor din domeniu, dar și părinților copiilor cu dizabilități.
Cu stimă și respect,
Alexandra Ababi – Psiholog clinician specialist autonom și psihoterapeut la Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș, Coordonator-Echipă Mobilă de Recuperare Complexă la Domiciliu pentru Copii şi Tineri cu Dizabilități din Mediul Rural (EMRD SIBIU) la Caritas Mitropolitan Blaj.
Aneta Mușat – Psiholog
Am participat cu interes la acest curs, care s-a dovedit a fi unul extrem de agreabil, bine structurat, unde noțiunile teoretice au fost susținute de activitatea practică pentru a fi bine înțelese. Cunoștințele dobândite le-am folosit ulterior în lucrul cu copiii. Atmosfera a fost antrenantă, determinându-ne pe noi cursanții să participăm activ.
Felicitări Danielei (Martinescu) Gavankar, care prin modul de abordare, pregătire profesională și răbdarea îngerească, a reușit să mențină interesul nostru pe tot parcursul cursului. Îți doresc sănătate și putere de muncă. Daniela, ești un formator de nota 10+!
Emanuela Papianos – Logoped
Bună. Eu sunt EMANUELA POPIANOS, logoped-psiholog practicant autonom, membră în Colegiul Psihologilor din România, membră în Asociația Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România (Cluj-Napoca).
În perioada 16 februarie 2018-19 mai 2018 am urmat cursul: Tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist. Motivul pentru care am optat pentru acest curs: datorită numărului mare de solicitări pentru terapia logopedică la copiii din spectru autist, la Centrul de recuperare neuromotorie Pruncul Isus Mediaș. Eu fiind specializată în munca cu copiii și adulții hipoacuzici, îmi doream să găsesc profesioniști specializați, cu o experiență în munca cu copiii dragi, speciali, cum îmi place mie să îi numesc.
Am găsit informații despre cursul de la Brașov, organizat de dna Daniela (Martinescu) Gavankar și dra Roxana Clinciu, pe facebook. Mi-a plăcut prezentarea detaliată a cursului pe module, orarul, costul, așezarea în pagină a prezentării. Primirea la primul modul a fost deosebită. Am întâlnit oameni calzi, frumoși, buni, lipsiți de falsitate.
Cursul este astfel structurat, încât are partea de teorie îmbinată cu partea practică. Seriosul îmbinat cu joaca. Ni s-a explicat și eram îndemnate la joacă, prin jocuri de rol, în care am intrat pe rând, toate colegele, în rolul terapeutului, apoi al copilului, dar și în cel de observator. Am scris colege, deoarece între noi s-au legat prietenii, chiar dacă am fost din diferite părti ale țării: Mediaș, Alba-Iulia, Harghita, Câmpina, Brașov, terapeuți și părinti. Am învățat multe și le aplic zilnic: structurarea orarului, reclamele tipărite și folosirea lor în terapie, promptarea pentru fiecare sunet, să evaluam ceea ce vedem, importanța temelor pentru acasă (caietul de corespondență – l-am înlocuit cu teme pentru acasă).
Un alt aspect important este numărul potrivit de cursanți, astfel încât fiecare dintre noi am putut pune întrebări și am primit răspunsuri profesioniste. Ne-am dezvoltat și latura aceasta, de a avea curaj de a întreba fără teamă. A fost un curs unde mi-am aprofundat cunoștintele despre autism, dar am „prins” curaj de a fi și un terapeut mult mai bine pregătit, deoarece ne dorim să ajutăm fiecare copil minunat care ne pășește pragul covorului magic de la intrarea din Centrul de recuperare neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș.
Psihopedagog Adriana Elena Mețiu, Direcția de Asistență Socială Sibiu
În perioada octombrie – noiembrie 2018 și ianuarie- februarie 2019 am participat la cursul „Tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist” susținut de către psihologul Daniela (Martinescu) Gavankar din cadrul Asociației AITA București.
Având în vedere că sunt începătoare în acest domeniu, respectiv – ca psihopedagog care lucrează cu copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist, mărturisesc că acest curs m-a ajutat să dobândesc cunoștințe și informații noi, să îmi structurez activitatea în munca de zi cu zi cu copiii, iar atmosfera a fost caldă și prietenească. Cel mai mult mi-au plăcut exercițiile practice, mai precis cele de la primul modul pe care le-am și pus în practică. De asemenea la acest curs am mai primit și foi de notare care îmi sunt foarte utile și le folosesc aproape zilnic.
Psihopedagog Adriana Elena Mețiu, Direcția de Asistență Socială Sibiu
Fundația Un Copil O Sperantă, Parteneriat public-privat, Sibiu
Dana Truță – Psiholog si Președinta Asociației „Autism- Lumea Mea ” din Hunedoara
Bună, sunt Dana Truță, Psiholog și Președinta Asociației „Autism- Lumea Mea ” din Hunedoara.
Am făcut cursul de terapie ABA la Hunedoara la sediul centrului nostru unde am organizat acest curs. A fost un curs foarte interesant, unde am avut foarte multe lucruri de învățat de la un formator cu foarte multă experiență. Pe lângă lucrurile pe care deja le știam am învățat o nouă metodă de notare, am înțeles mai bine funcțiile comportamentului, am învățat cum să recompensăm copilul și pe cei din jur, am înțeles cât de important este jocul în terapia copiilor cu TSA și că sunt foarte multe moduri în care se poate face generalizarea. Dar ce mi-a plăcut cel mai mult, a fost modul cum ne-ai împărtășit din experiența ta.
Loredana Vârlan – Consultant ABA, Asociația ABA THERAPY, Piatra Neamț
Am mers la primul meu curs ABA la Aita, în București în anul 2012. A fost un curs care m-a impactat efectiv și care m-a făcut să îmi doresc să aflu mai mult, să pun în practică ceea ce am învățat și să lucrez la modul serios și responsabil pe această arie. A fost un curs complet și m-a uimit prin multitudinea informațiilor practice primite și a exemplelor și prin faptul că nu a mai fost încă un curs teoretic. Ceea ce sunt astăzi și faptul că lucrez în acest domeniu se datorează acestui curs. Atunci s-a născut dorința mea de a deveni terapeut ABA, de a lucra cu copii cu tulburări de dezvoltare de spectru autist și de a ma specializa pe această arie. Atunci mi-am dorit ca într-o zi să fie și în Piatra Neamt un astfel de centru și astăzi sunt mândră să spun că am reușit să pun bazele unei asociații cu un astfel de profil!
Mulțumesc din suflet AITA, mulțumesc din suflet Daniela Gavankar!
Mădălina Ionescu – Psiholog
Am cunoscut-o pe Daniela în urmă cu 4 ani, când mergeam ca shadow pentru un băiețel diagnosticat cu TSA, la centrul ei AITA. Am apreciat încă de la început calmul și profesionalismul cu care lucra și vorbea ea cu copiii cu tulburări autiste. Ulterior am descoperit același profesionalism, calm și fermitate când am urmat în București cursurile despre Analiză Comportamentală ABA, organizate de ea în perioada septembrie – decembrie 2018. A fost o binecuvântare pentru mine participarea la aceste cursuri unde am descoperit, ca viitor psiholog, noi metode de a determina copiii și tinerii să-și dezvolte abilitățile lor, am descoperit cum să-i îndrum pe tineri să-și crescă motivarea interioară, cum să-și dezvolte mai bine limbajul și motricitatea copiiilor autiști. M-a surprins plăcut la Daniela dăruirea cu care predă aceste cursuri (bogate în conținut, cu o structură ușor de înțeles și de aplicat) și dorința de a insufla cursantilor cunoștințele necesare și motivarea de a lucra cu folos cu copiii cu TSA. Recomand cu căldura cursurile organizate de Daniela Gavankar unde sper să regăsiți și voi în ele aceleași cunoștințe atât de necesare în terapia ABA, dar și motivarea, energia, bucuria pe care o emana ea, asa cum le-am găsit și eu! Succes!
Cristina Călin – Psiholog clinician, Coordonator ABA
Când spun Dana (Martinescu) Gavankar, spun omul de la care am învățat mult din tot ce știu acum despre terapia copiilor cu autism și nu numai. Deși era al treilea curs ABA la care participam, am fost la cursul Danei din București în 2017, și am dorit să particip fiindcă o cunoșteam ca om, ca lider și ca profesionist și eram convinsă că mai am multe de învățat. Și așa a și fost. Structura cursului a fost astfel creată încât să îmi permită să înțeleg pașii pe care trebuie să îi urmez în terapie, să pun întrebări atunci când am nelămuriri, limbajul cu care ni s-a predat a fost pe înțelesul cursanților, explicându-ne fiecare termen pe care nu îl cunoșteam, de asemenea pauzele au avut un rol important în a ne menține concentrarea. Pe parcursul cursului, la loc de cinste a fost așezată maniera în care se desfășoară ora de terapie, și anume, importanța jocului, starea de bine a copilului, motivația acestuia, dragostea cu care îi învățăm pe copii să învețe și nu în ultimul rând să scoatem tot ce e mai bun din noi pentru a contribui la clădirea unui viitor frumos.
Pentru toate acestea, îți multumesc, Dana!
Cristina Călin – Psiholog clinician
Website: CalinCristina.ro »
Psiholog Alina Căpușan
Am cunoscut-o pe Dana acum câțiva ani buni, după ce am terminat facultatea și era important pentru mine să aleg ceva din vasta lume a psihologiei!
Știam foarte puține lucruri despre terapia ABA și despre copiii cu TSA, însă mă simt norocoasă că m-am dezvoltat lângă o persoană care a oferit toata informația pe care o știa! Ulterior mi s-a confirmat că acesta informație era una corectă și că ceea ce învățasem noi să facem era o terapie de calitate!
Chiar dacă trecusem printr-un curs de mai multe ore în trecut, mi-am dat seama că nu știu mai nimic despre acest domeniu. Am vrut să aprofundez și am mai făcut încă 2 cursuri iar al 3-lea a fost cu Dana! Ceea ce a făcut diferența, a fost pasiunea cu care ne-a dat informația! Atenția deosebită pentru fiecare cursant în parte, părea că ne cunoaștem de o viață :)) și faptul că niciodată nu trecea mai departe până nu se asigura că informația a fost înțeleasă!
Înafara tehnicilor, teoriei, practicii, am învățat de la ea, pasiunea pe care și eu încerc s-o dau mai departe așa cum am învățat de la Dana!
Cu drag, Alina!
Psiholog Alina Căpușan
Director Executive Asociatia Extraordinary
Website »
Roxana Tătar:
Am participat la un curs în perioada februarie-mai 2018, la Brașov.
Colegele cu care am avut ocazia să parcurg acest curs au fost minunate, au fost prietenoase și deschise să împărtășească din experiență proprie, de unde am învățat lucruri noi. Doamna Daniela (Martinescu) Gavankar a fost extraordinară ca om și ca specialist, a creat o atmosferă plăcută în cadrul cursului, astfel încât să nu te simți stânjenit dacă greșești la aplicațiile practice, dacă nu știi un răspuns sau dacă vrei să pui o întrebare care poate părea prea banală. De asemenea a avut răbdare răspunzând tuturor întrebărilor adresate și explicând fiecare lucru neînțeles.
Despre curs pot spune că și-a meritat toți banii!! Fiecare modul m-a învățat ceva nou, mi-a structurat mai bine informația deținută până la momentul respectiv și a completat-o.Am învățat cum trebuie să te comporți cu un copil cu autism, cum să faci un program de intervenție, cum să îl aplici pentru a forma noi comportamente, cum să generalizăm și să menținem aceste comportamente, ce tehnici să folosești atunci când refuză să răspundă, și multe alte lucruri interesante.
Lucrând ca și psihopedagog la un centru cu copii cu handicap, printre care și copii cu autism, aceste lucruri m-au ajutat enorm. Am reușit să realizez planuri de intervenție pentru acești copii, am stabilit obiective încercând să determin cât mai bine nevoia copilului, folosind ceea ce am învățat și am obținut mici progrese de care m-am bucurat din plin. Un lucru foarte important, pe care l-am pus în practică a fost introducerea caietului pentru părinții copiilor, în care scriem un feed-back generos părinților despre activitatea copilului în cabinet și îi dăm temă pentru a exersa și acasă comportamentele învățate.
Toate aceste lucruri și multe altele, au fost realizate cu ajutorul cunoștințelor dobândite în urma cursului ABA, pentru care îi mulțumesc din suflet Doamnei Daniela (Martinescu) Gavankar că le-a împărtășit cu noi și îi doresc mult succes în tot ceea ce face!
Psiholog Petronela Filip
Daniela (Martinescu) Gavankar, o femeie minunată, care cu pasiune, o carismă debordabilă, și multă energie pozitivă, îți captează atenția și reușește să te țină conectat, primind astfel un val de informații foarte bine structurate, împletite cu multe exemple practice. Cursul acesta, pentru mine, a fost în primul rând, o plăcere! Recomand din tot sufletul atât terapeuților cât și părinților!
Paula Marcu – Psiholog
Pentru mine, cursul ABA de la Iași a fost mai mult decât un curs, a fost o călătorie, la al cărei final ne-am regăsit schimbați, unde am descoperit lucruri noi, am avut parte de o experiență plăcută, activitatea a fost antrenantă, abordarea dinamică, iar formatorul a fost de nota 10 și mai mult, un om deosebit pe care îmi doresc să reușesc să îl mai întâlnesc. Pentru toți cei care vor să-și aprofundeze, fie să descopere lumea autismului, a terapiei ABA, aveți ingredientele de bază: un trainer cu experiență și vocație, exerciții și exemple practice, o grupă de participanți prezenți în sală pentru ei și pentru propria evoluție. Rezultă o experiență unică din care pleci cu un bagaj încărcat de cunoștințe.
Ana Maria Ciobanu – Psiholog
Am parcurs cursul de tehnici de terapie comportamentală aplicată ABA în perioada septembrie-decembrie 2018 la Iași. A fost cea mai bună alegere făcută în direcția aceasta pentru că este un curs complex, atât din punct de vedere al conținutului informațional, bine structurat cât și a exemplelor și filmulețelor care m-au ajutat să-mi fixez teoria cât mai bine. Pentru mine, ca psiholog și terapeut practician, este foarte important ca la un curs de specializare să primesc informații cu valoare practică, astfel că exercițiile prezentate mi-au arătat cum se lucrează mai bine cu copiii.
Daniela (Martinescu) Gavankar este un profesionist care știe cum să interacționeze cu sala într-un mod cald și practic deopotrivă, știe să răspundă întrebărilor astfel încât toate nelămurile pe care le ai despre conținutul teoretic să fie eliminate, este atentă la nevoile cursanților și la obiect. Ne-au fost prezentate instrumente de lucru foarte utile pe care am început să le folosesc și eu cu mare drag în activitatea mea și observ cu încântare că dau roade.
Recomand acest curs atât specialiștilor cât și părinților pentru faptul că vor avea în fața lor nu doar un teoretician ci un practicant excepțional care transmite informația din experiența de lucru proprie în maniera în care, atunci când te întâlnești în lucrul cu copilul cu o situație provocatoare știi cum este necesar să acționezi. Modul în care vorbește Daniela (Martinescu) Gavankar depre copiii speciali , “copiii noștri” este unul atât de cald ce transmite emoție, înțelegere și te face să te simți “conținut” ceea ce este vital pentru actul terapeutic și nu poate veni decât de la un om care își face profesia cu asumare, devotament și profesionalism.
Cabinet Individual de Psihologie Ciobanu Ana Maria »
Pagina de Facebook