Meniu Închide

YouFirst

Cum să-ți duci cabinetul sau centrul pentru copii, de la haos la prosperitate, în 4 luni, câștigând timp pentru tine.

Mă adresez ție dacă ești psiholog și lucrezi cu copii, ai experiență în domeniu 5+ ani, ai formări și expertiză, ai clienți, însă te zbați și nu reușești să apuci și să te bucuri de viața ta. Te copleșesc milioanele de chestii mici și neimportante, care-ți umplu viața de stres, fară să le mai menționez pe cele mari și urgente. 

Dacă vrei să oferi valoare copiilor și familiilor lor, dar să te și poți bucura de viața la care visezi, ești la locul potrivit. Ți-ai dorit dintotdeauna să lucrezi cu copiii, ai învățat mult, ai investit mult, și acum în loc să culegi roadele, ești copleșit.

Poate că ești chiar acum în situația de a avea clienți, dar și multe facturi, terapeuți care îți vin și pleacă, rezultate frumoase cu copiii și cu toate astea, nivelul de stres să fie peste limita imaginată de tine. 

Dacă și tu știi că nu poți să ajuți pe toată lumea, însă nu poți să refuzi, citește mai departe.

Știi că trebuie să-ți ajustezi prețul, dar ți-e frică. Pe de o parte ți-e frică să nu pierzi clienții și că nu o să mai găsești alții, pe de altă parte ți-e frică de judecata oamenilor. Ai ajuns aici aducând bani de acasă… mulți. Ai sacrificat timpul tău cu familia și prietenii, nu te mai vezi cu oamenii, ai în cap doar programele copiilor și grija facturilor și a echipei.

Poate ai în mintea ta că succesul vine greu, că oamenii nu au bani, și mai ales, că nu ți i-ar da ție. Și asta te face să nu îți deschizi aripile, deși ai tot ce îți trebuie pentru a face asta. Internetul e plin de oameni care acuză terapeuții că vor să profite de pe urma copiilor și a părinților, și tu nu vrei asta. Ești un om bun și ți-ai ales o profesie nobilă.

Așa după cum ai înțeles deja, nu mă adresez, de această data psihologilor începători, care nu au formare, experiență sau cabinet.

Dacă ai depășit de mult nivelul asta, și vrei să te bucuri acum de profesia ta având prosperitate și satisfacție profesională, ești la locul potrivit. Îmi imaginez că bănuiești și tu că nu mai poți continua multă vreme așa.

Uite care este adevărul:

Chiar poți avea un centru pentru copii sau un cabinet prosper, dar și rezultate, iar oamenii pot avea acces să te cunoască cu adevărat. Poți și tu să-ți echilibrezi viața profesională, fară să mai mai fie nevoie de alte formări. Iar eu stiu exact cum să te ajut, și sunt singura care abordează și înțelege problemele reale ale cabinetului tău.

Cine este Daniela Gavankar?

Am 20 de ani experiență ca psiholog, trainer și supervizor. Am condus 10 ani unul dintre centrele cele mai bune din țară pentru copiii cu autism, AITA, și am coordonat programele a sute de copii. Am avut peste 1000 de psihologi la cursurile mele, în toată țara.

În prezent predau și studenților de la Masterul de Psihologie clinică, în cadrul Universității Spiru Haret un curs ABA încă din 2018. Am studiat ABA la University of North Texas, logopedie și PECS, marketing și comunicare, și nu vreau să pară că mă laud, doar vreau să înțelegi că am expertiza necesară pentru a te ajuta să ai un centru sau un cabinet valoros, punându-te, cu autoritate și blândețe, în statutul de specialist sau expert.

Spun asta pentru că eu am bezmeticit ani la rand până am înțeles cum să țin în mana mea:

  • și programele copiilor,
  • și dorințele părinților,
  • și treburile administrative, la care nu mă pricepeam deloc, dar
  • și viață de familie, pentru că am doi copii și ei, la rândul lor, aveau nevoie de mine acasă.

În plus, la grupurile mele de supervizare, am observat că oamenii își pun aceleași întrebări, nu doar pe cele legate de lucrul direct cu copiii, în cabinet.

Psihologii sunt interesați și de satisfacția muncii și de reducerea  nivelului de stres, și de prosperitate și de tipul liber autentic. 

Psihologii care lucrat cu mine au deschis cabinete sau asociații care, de asemenea, au un mare succes în domeniu: Asociația Smart and Happy, Asociația Aripi albastre, Asociația Famili Love, Asociația Uite cum cresc, etc.

Drumul meu a fost frumos dar lung până am învățat cum se face comunicarea cu părinții și cum se pun limite sănătoase. A durat ani lungi și grei de confuzie. Am învățat cum să lucrez cu copiii, dar și să-i invit pe părinți la consultații, să-i înțeleg și să-i valorizez. Să pun limite și să ofer ascultare în același timp.

Și mai mult mi-a luat până am învățat cum să mă promovez pentru că oamenii să ajungă la expertiza mea. Nu înțelegeam că promovarea se refera tot la clienți, adică să le comunic unde să găsească serviciile mele, pe mine, și ce ofeream defapt. Credeam că rețelele sociale sunt o prostie și sunt pentru pierdut timpul.

Tot în câțiva ani am învățat cum să îmi stabilesc un tarif, cum să îl comunic, și cum să țin în echilibru valoarea pe care o dădeam cu cea pe care o primeam și să țin sub control cheltuielile, iar acum te pot ajuta și pe tine.

Am avut dureri de cap, nu de la munca mea cu copii, dar de la treburile administrative, cu care, greu, am învățat ce să fac. La început răspundeam eu la telefon, ca si tine, făceam singură programările, făceam și curățenie, și tot eu comandam apa și cafea, și materialele, și facturile, și mailurile, cererile de sponsorizare, și a tot rămas asa, până când am ajuns copleșită și în totala contradicție cu visul meu de a ajuta copiii.

Misiunea mea a fost întotdeauna să-i ajut pe copiii cu autism și familiile lor, și am început ajutând cați copii puteam eu să sprijin în centrul meu. 

În prezent misiunea mea este să ajut centrele să facă asta, să își facă auzită vocea, mesajul, să poată să fie găsiți de părinții care au nevoie de ajutor, să ofere cele mai bune programe, să își acordeze prețul la valoarea oferită, având claritate, structură, mai puțin stres și confuzie, și mai multa sustenabilitate. 

Și uite așa, pas cu pas, am învățat cum să îmi gestionez viața profesională și persoanală, și să mă bucur de profesie având rezultate, autoritate, statut, liniște, timp și prosperitate.

Vestea buna este că tu nu trebuie să te mai chinui ani la rand ca mine!

Când am început eu să lucrez, accentul se punea exclusiv pe copil, pe terapia lui și rezultate, iar părintele rămânea tot în zbatere. Asta făcea că, de multe ori, nestiind ce se întâmplă, ne spunea despre copil că a învățat spontan sau de la gradi abilitați la care noi munceam de luni de zile.

Neînțeles fiind, spunea că nimeni nu-l ajuta și tot nemulțumit era, iar copilul nu arata nimic acasă. După ce am învățat cum să dau atenție și ascultare părintelui, să fac cadrul pentru ședințele lui, țoață lumea a devenit mulțumită, implicata și tensiunea s-a diminuat în mod uimitor. Având părintele alaturi, jumătate din stres dispare. Chiar și atunci când vorbim de tarif.

În 2009, când am deschis AITA, modalitățile de promovare erau foarte puține, și oarecum tabu. Încă se credea că recomandările trebuie să vina doar din gura în gura, iar centrele puteau avea locuri libere dar nu puteau fi găsite.

În plus, cel care făcea promovarea, cel mai adesea fondatorul, nu știa cum să o facă, și tot apăreau anunțuri care nu erau deloc orientate pe client, având doar informații logistice despre centrul respectiv.

Știi și tu anunțurile de genul: Centru de terapie, oferim ABA și logopedie, avem un loc liber… suntem pe strada…

Imaginează-ți cum ar fi să știi și tu să te adresezi clientului tău și anunțul să sune așa: „Dacă ai un copil cu autism și ți s-a recomandat să faci terapie, dar nu știi unde, ce fel de terapie, cât, cu cine, cine sunt terapeuții buni, vino la noi să stăm de vorbă. Într-o consultație de o oră îți vom oferi toate răspunsurile de care ai nevoie pentru tine și copilul tău, pentru ca tu apoi să poți lua o decizie. Suntem aici…”

Este același lucru, cu alte cuvinte!

Au fost în program şi au reuşit să se aducă în profesie şi în viaţă pe primul loc!

Ți-ai pus vreodată întrebarea cine este expertul centrului tău? Și nu mă refer la fondator. Fondatorul este cel care are, de regulă, cea mai mare expertiză, însă el, pentru a se putea detașa de centru, are nevoie de experții săi, pe care să-i crească și să-i loializeze. Oamenii vin și pleacă dacă nu știi să-i loializezi, și tu nu ai mare putere fară echipa ta. Crescând proprii tăi experți, centrul tău se va dezvolta organic, iar oamenii vor avea încredere în echipă și servicii și în absența ta.

Așadar după cum poți vedea, tot ce trebuie să faci este:

  • să îți consolidezi relația cu părinții cu care lucrezi
  • să treci de la a lucra individual cu părinții la grupuri și cursuri
  • să poți fi găsit, adică să înveți să te promovezi ca un expert
  • să dai și să oferi valoare ca un expert
  • și să îți găsești, la rândul tău, experții tăi și poți obține impactul și prosperitatea la care ai visat.

Poți face asta angajând oameni de marketing care să te ajute, să plătești costuri semnificative și să nu fii mulțumit de rezultat. De ce spun asta? Pentru că experții în promovare sunt ocupați și e posibil să nu ți-i poți permite, iar cei care sunt liberi pe piață nu înțeleg exact specificul muncii tale. 

Iar ca să înveți singur de pe net, iți poate lua ani, ca și mie. În plus, rezultatele vin greu si stresul este continuu.

Sprijinul meu este pentru tine daca ai cabinet sau centru, ai clienți însă te zbați cu preturile, cu părinții, cu echipa și cu promovarea cu care nu știi ce să faci. 

Iată ce se întâmplă daca intri în programul meu de 4 luni:

Deci, cum funcționează?

Înainte, comunicarea ta cu părintele, ca și a mea acum 10 ani, era pe hol între doi copii, cu unul care pleca și unul care alerga în mijlocul discuției. Tie iți consuma pauza, iar părintele nu apuca să spună nimic. Dar acum poți învața cum să introduci ședințe (diferite de cele de coordonare), în pachet, pentru că el să poată fi ascultat, înțeles, parte din program și mulțumit.

Promovarea ta legata de grupurile de socializare, de tipul: “E veselie la grupurile noastre și copiii fac progrese” va fi de domeniul trecutului.

Vei învață să comunici cu adevărat avantajele unui grup de socializare, pregătirea pentru grădiniță făcută acolo, obiectivele legate de abilitatile sociale urmarite, principiile de generalizare, integrand și dorința părintelui de a avea un copil bine pregătit pentru gradiniță si școală.

Vezi diferența?

Nu-i așa că întotdeauna ai setat costurile în funcție de zona geografica în care lucrezi și banii pe care ți-ai imaginat că îi au părinții? Cu mine alături vei învața cât de important este ceea ce faci și ce valoare oferi, astfel încât să poți să iți setezi prețul corect. Non-profit nu înseamnă să aduci tu bani de acasă. Nici dacă ai cabinet sau firmă.

Capcana unei noi formări

Ai fost și tu în situația în care te-ai gândit că, daca mai faci o formare sau un curs, lucrurile se vor schimba?

Ai făcut-o, ai plătit o grămadă de bani, și lucrurile au rămas la fel. Tu ești un expert și mai bun, dar încă ai chinul facturilor pe tine. Și asta pentru că nicio alta formare nu te învață ce să faci cu expertiza nou câștigată.

Capcana unei nou Centru

Ai deja un cabinet, clienți, ai investit mult, ți-ai dat seama că cererea e mare, nu mai ai timp de nimic, angajezi, faci comenzi, coordonezi, trimiți mailuri, visezi programe… și într-o buna zi, te gândești să mai deschizi un centru, pentru că sunt mulți copiii care au nevoie de ajutor. 

Dar când? Unde să mai bagi noi responsabilități, când centrul vechi încă nu e pe picioarele lui, tu nu ești independent și nu ți-ai recuperat investiția? Iar tu ești unul singur și deja ți-ai sacrificat familia și banii!?!

Un plan de acțiune constant  te va ajuta și pe tine să crești, să ai liniștea și stabilitatea la care ai visat, echipa loială, promovarea care să îți aducă flux de clienți, părinți mulțumiți și mai ales timpul și prosperitatea pe care le meriți.

Tot ce trebuie să faci este să programezi o întâlnire gratuită, în care să povestim împreună despre nevoile tale și ce îți pot oferi eu!

Bine – bine, dar eu sunt cunoscut deja și am clienți, ai putea sa spui.

Ai dreptate, dar nu despre asta este vorba. Daca ești cunoscut și ai clienți, dar tot nu ai timp, bani, și ai tot stresul pe tine, atunci ceva nu merge corect. Te voi învață să delegi, să-ți setezi prețurile și să îți ai părinții alături implicați, având și promovarea care să te propulseze ca expert.

Dacă simți că vrei să renunți la cabinetul tău din două în două zile, din cauza stresului, dă-mi un semn și stabilim o întâlnire, gratuită, despre tine pentru ca tu apoi să te bucuri apoi de cabinetul tău de terapie.

În rezumat, împreună cu mine, vei avea cunoștințele și sprijinul necesar pentru a deveni cunoscut și a avea promovarea, echipa și clienții care să iți permită să te și bucuri de centrul tău de terapie.

Daca ți se pare că, oricât de bun ești și oricât de atent cu toată lumea, tot în haos te zbați, nu uita că sunt la un mesaj distanță. Iți voi oferi structura și libertate în același timp.

Te vei simți mai încrezător și mai puternic, și nu vei mai rătăci printre părinți, echipa, strategii de promovare, comenzi de materiale și jucării, și alte milioane de lucruri  de făcut care te scot de pe drumul misiunii tale nobile.

Acum, sigur ca poți face asta si singur, așa cum am facut-o și eu, doar că e posibil sa dureze câțiva ani în plus. Câțiva ani plini de stres, încercări și erori, și plini de momente în care să nu mai știi încotro să o iei, iar asta îți poate bloca dezvoltarea. 

Daca vrei sa externalizezi promovarea, vei putea avea surpriza unor postari cu poze draguţe, dar fara mesaj solid către clienți, fara claritate a activitatilor sau serviciilor voastre. Oamenii de marketing nu stiu ce inseamna un centru pentru terapie si, unii, nu stiu ce inseamna promovarea centrata pe client. Iar tu, poți avea cel mai bun program de teraie si postarea să sune exact așa:

“Stiai ca ABA este terapia cea mai recomandata copiilor cu autism?. Pentru terapie, ne gasiti aici:…”, în loc sa vorbeasca despre intrebarile unul parinte care cauta un centru de terapie pentru copilul sau unde planul de terapie sa fie făcut împreună cu părintele, terapiile sa fie validate stiintific, terapeutii sa fie profesionisti si progresele să poata sa fie evaluate constant. 

Informații:

Asadar, poti face totul singur sau poți lucra cu mine în programul meu ForYOU, 4 luni, pentru a ajunge de la haos la claritate şi prosperitate.

Nu mai aștepta încă o zi în care să fie totul pe dos, programează-te acum la o sedinţă de consultanţă gratuită.

WhatsApp Daniela Gavankar: 0753.055.852